Hairie's FotoPage
http://img.photobucket.com/albums/v216/mohdhairie/hairie-foto.jpg
By: Mohd Hairie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Nov-2008 00:53 Email | Share | | Bookmark
Reunion RK/KAA 1996-1998 SMK Datuk Bentara Dalam Segamat

Sesudah sampai
Anugerah Paling Banyak Songeh
Permainan Melekat2 gambar
View all 20 photos...
Pada 15 dan 16 yang lepas, Telah berlangsungnya pertemua semula rakan-rakan yang telah lama menyepi dari kelas 3RK dan 3KAA SMK Datuk Bentara Dalam Segamat bagi sesi 1996-1998 ..

Petemua selepas 10 tahun perpisahan ini telah di adakan di D'Nelayan Resort Pengkalan Balak Melaka.

Pertemuan 2Hari 1 Malam ini dimulakan dengan acara SukanNeka Pantai. Walaupun acara kanak2 yang dipertandingkan, kaum ibu2, bapak2 dan dewasa2 yang menyertainya. kami juga sempat menaiki Banana Boat. Malangnya, Boat lelaki yang diketuai Oleh Saya sendiri mengalami masalah teknikal di tgh laut akibat kehabisan minyak. Ini kerana muatan kami di belakang (lelaki2) sangatlah berat hingga mengakibatkan bot kehabisan minyak.

Pada sebelah malam pula, diserikan dengan BBQ Dinner beserta Karaoke Night.

Kelihatan juga seorang Cikgu Sekolah Rendah yang keGianan untuk beraksi di atas pentas meluahkan rasa gian nya utk menyanyi serta menyaksikan gelagat2 muda remaja.. (kat sekolah x dpt buat)

Pada pagi hari terakhir, seperti biasa, kami bersarapan nasi lemak tah apa apa tah..

Program seterusnya yang menyusuli adalah sukaneka pantai lagi.. aiyo penat woo

acara mandi2 laut juga tetap diteruskan.

program berakhir jam 1tgh hari selepas penyampaian cenderamata serta ucapan President Alumni En Nazlan A.k.a Koben..


Wednesday, 21-Jun-2006 05:42 Email | Share | | Bookmark
Takder keje

Superboy learn How to fly
 
 
View all 5 photos...
Pernah Tak korang tgk aksi sebenar camner SuperBoy Mula nak belajar Terbang

Sebenarnya.. diorang ni mula tau terbang masa diorang ngah main2 kat Play Ground ..

korang tgk laa

Ni Percubaan Pertama ... tak tinggi mana dia terbang


Ni adik dia pulak nak cuba terbang


Kali ni..dia berjaya terbang dgn ketinggian yang amat menakjubkan ...


dan apabila dia telah membesar..maka jadik lah dia Suparman




Monday, 19-Jun-2006 12:53 Email | Share | | Bookmark
cuti??

Ye ye..dah sampai
 
Tempat nak minum Teh tepi jalan di lereng bukit sebelum tiba

Lamanya aku tak update aku nyer page..

Hari ni aku nak mengimbas kembali hari2 yang aku lalui sepanjang 1 bulan yang lepas..

seperti enrty aku yg lepas, Beep kahwin pada 28May yang lalu... Masa tu aku baru start cuti..

28May merupakan hari Ahad.. Minggu tu adalah minggu extream bagi aku... sebab apa?..sebab..pada setiap hari pada minggu tu.. aku berada di Negeri yang berlainan.. hehe..

28May - Aku berada Di Bangi Selangor
29May - Aku berada Di Melaka
30May- Aku pulang ke Segamat Johor
31May - Aku gi umah Saudara aku kat Shah Alam
1Jun - Aku berada di Cameron Highland Pahang
2Jun - Aku berada di Penang
3Jun - Aku berada di Shah Alam
4Jun - Aku berada di Melaka
5Jun - Aku berada di Shah Alam .. Start Prektikal.. . .

Perghhh...lengkap hari2 aku di Negeri yang berlainan... dan korang tentu dpt rasakan betapa penatnya aku that time.. . dah aa nak start kerja...

ok...

kali ni aku nak ceritakan pengalaman indah aku gi Cameron Highland ( dr Umur aku..ni la 1st time aku gi...so..aku mmg jakun )

1jun tu.. aku bersama family kak ita bertolak dr shah alam pada jam 12tgh hari menuju ke Tapah..

Jalan dr Tapah ke Cameron highland tak jauh.. dlm 60KM jerk..

tp....

30KM cukup mencabar minda aku,,

mana tak nya... jalan menyusuri lereng bukit bukau serta gunung... yang mengerunkan... jalan dia ngam2 aje utk 1 kereta..takder devider..dan lebih best.. tepi jalan takder penghalang... kalau kereta jatuh..mmg kompem aa penyek...

yang menyedihkan lagi... kalau selekoh tu..bukan U shape..tp..V shape.. hanya tuhan je la tau mcm mana aku berdoa byk2..agar selamat...

mana tak nya... aku Driver...

tp.. bila dah sampai..aku bagaikan di alam yg lain...waahhh..cantik giler.....

On the way ke Puncak tu.. ada di selangi ngan beberapa air terjun..


Bunga apa tah ni..


Ni tempat aku tido




Hotel apa aku lupa nama


Abg Man & Kak Ita








Rose kaler ni cantik giler..ada mcm2 kaler rupanya rose ni..aku pk merah n putih jerk





Gambar ni ada sorang minah Indon ni tolong amikkan


Pemandangan indah di Tanah Rata Town


Rose Pink


Bunga apa tah


Ni pun aku tatau


Bunga ni sebenarnya tepi jalan je





Stoking ni melambangkan aku pong sokong Jermen


Aksi Ajib sewaktu tiada kerja


Ini pulak iwan..


Ni lak time nak cheak out dr hotel..


Time nak balik..baru aa perasan atas bumbung hotel ni ada ayam


Jom kita ke Strawberry Farm


Ada poko bunga aa dlm farm ni


Pokok strawberry


Strawberry separuh masak


Nurul ngah berangan


Bunga ni pun kat farm tu..cantik


Haa..ni aku di suruh menjaga budak2 kecik ni gi melawat Butterfly Farm..


Haris..Iwan..Ajib...


Kat situ pun ada gak bunga2 yang cantik2


Ni la rama-rama


Rama-rama ni tgh Lunch


On the way balik, melalui jalan ke Simpang Pulai.. Kita org pun gi melawat ladang teh sambil minum2 teh yang mahal tu.. budget best laa


Lawa sgt2..


Mak Abah aku pun nak bergambar gak


Dan bila turun dr Tanah Tinggi tu.. angin yang sejuk pun bertukar menjadi panas

Tak best sungguh...

Destinasi seterusnya adalah ke Penang.. Kami tido kat Apartment Rasa Sayang di Bt Feringgi...

Pemandangan dr Balkoni Tingkat 13.. Maghrib time tu...lawa


Sebab gi penang ni dah biasa sgt...dah takder gambar dah aku nak upload kan..sebab..aku kat sana jarang amik gambar..
Ni gamabr Mak Abah aku kat Bkt Bendera..tak naik pun.. penuh woo


nanti..jap lagi..aku uploadkan gambar2 yang best2 kat sana..


Monday, 29-May-2006 19:02 Email | Share | | Bookmark
28Mei2006 : Happy Wedding Day Beep

 
Hari Ahad yg lepas, Beep selamat Melangsungkan Persandingan nya bersama Lelaki Pilihan Hatinya.. sapa nama tah..

tp..that day was doublely special..sebab... aku dpt jumpa geng2 lama aku..wahh..its been more then 5years... masing2 dah berubah...

mcm Taufik kata.. " kenapa ko tuka Houseing..kan Kinot dah tak kenal " ..

PKE 99/2000 Re-Unite

The Happy Couple



Beep ..





Nama Dalam I/C .. Habibah Bt Salim



Beep & Sabrina



Bob PPU Main Kompang ??



Din Gebang..Acap ..aku.. n Zeti



Man Power





Monday, 29-May-2006 12:06 Email | Share | | Bookmark
Jalan D2 Tmn Dahlia Melaka Rentung

Kipas Yang Rentung
Sumber : Berita Harian
29 Mei 2006 MELAKA: Sebuah Rumah Teres 2 tingkat di kawasan Bukit Beruang hampir rentung di Jilat Api pada jam 6.45Pagi, Pagi tadi. Rumah yang didiami 7 orang gadis pelajar sebuah universiti swasta di sini dipercayai dijilat api sehingga bilik pertama di rumah ini habis musnah.Ketika kejadian, dipercayai salah seorang mangsa sedang nyenyak tidur dan tidak sedarkan diri sehingga pihak bomba mengejutkan beliau.

Biliau yang merupakan Pelajar Tahun Akhir di Universiti berkenaan berkata, rakan2 nya telah pulang ke kampung dan bernasib baik kerana tiada kecederaan atau kemalangan jiwa berlaku. Pihak Bomba percaya kejadian berkenaan disebabkan litar pintas.Pihak Inssurance masih mengenalpasti dan mentafsir segala kerugian utk tujuan pemulihan. - Bernama













[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net